Verschillende bestemmingen

Als je op reis gaat met type 1 diabetes maakt het nogal uit of je een weekendje op de hei naar Gelderland gaat of dat je een maandenlange reis naar Latijns-Amerika in het verschiet hebt. Europa is in het algemeen natuurlijk een stuk welvarender dan Afrika en dat vraagt een andere aanpak.

Welke hulp kan je in welk land krijgen? Hoe is de zorg en hoe goed zijn de ziekenhuizen? Waar verkopen ze insuline? In welke landen kan je diabetes hulpmiddelen vinden? En maakt het nog uit in welk land je je bevindt als je pomp het begeeft? Is er op het land van jouw bestemming dextro verkrijgbaar?

Op deze pagina lees je alles over de kwaliteit van acute diabeteszorg en beschikbaarheid van insuline in verschillende landen.

Help elkaar – deel je kennis

Deze pagina is blijvend in ontwikkeling. Ben je ergens geweest en heb je er insuline kunnen krijgen? Of juist niet? Laat het me dan weten! Zo helpen we elkaar.

Stuur jouw tips in

Waar ter wereld kan je terecht voor goede diabeteszorg? En in welke landen is insuline verkrijgbaar?

Waar vind je welke diabeteszorg?

Het maakt nogal uit waar ter wereld jij je bevindt of er goede diabeteszorg beschikbaar is, mocht dat nodig zijn. Is je insuline bevroren? Je meetapparaat gesneuveld? Je teststrips kwijtgeraakt? Het is altijd fijn om alvast van tevoren te weten of je in het land van je bestemming de zorg kunt vinden die jij op een acuut moment nodig hebt.

Verschillende continenten

Per continent verschilt het nogal welke zorg er beschikbaar is. En per continent verschilt het ook weer per land wat er te vinden is. Heb je reisplannen? Neem dan eens een kijkje wat je op jouw land van bestemming kunt vinden en krijgen in geval van nood.

Europa

Noord-Amerika

Azië

Zuid-Amerika

Afrika

Oceanië