Terwijl ik deze eerste blog voor mijn spiksplinternieuwe website schrijf, wil ik misschien wel liever op vakantie dan ooit tevoren. Ik ben sowieso al gek op op vakantie gaan, maar terwijl ik deze blog schrijf, had ik lekker op een mooi strand of in de prachtige bergen van Fuerteventura kunnen zijn. Helaas heeft de corona crisis roet in het eten gegooid. Dat geeft me echter wel de tijd om de puntjes op de i te zetten voor deze website.

Ik zal me eerst even kort voorstellen: ik heet Dorothee, ben 26 jaar en studeer geneeskunde in Utrecht. Ik heb sinds 2012 diabetes type 1 en gebruik een pomp en heb de Freestyle Libre. Diabetes heeft me nooit tegengehouden om op reis of op vakantie te gaan. De twee mooiste reizen die ik gemaakt heb, zijn een reis naar Nicaragua en een rondreis door Zuid-Oost AziĆ«. En het is echt zo, eenmaal aangestoken door het reisvirus kom je er niet meer vanaf. De volgende lange reis wordt namelijk op dit moment gepland. We zitten nu nog in het stadium van geld sparen en wegdromen bij mooie foto’s, maar over een tijdje zal ik me op het gebied van diabetes weer moeten voorbereiden.

Het viel me op dat op internet weinig overzicht en ervaringen te vinden zijn over reizen en vakanties met type 1. Er zijn veel websites die met diabetes te maken hebben die praktische tips geven, maar ik heb zelf ervaren dat veel tips niet altijd even goed na te leven zijn. Dat vraagt de nodige creativiteit en ervaring. Het zou zonde zijn als deze handigheidjes over reizen met type 1 niet uitgewisseld worden. Als je diabetes type 1 hebt, is een goede voorbereiding immers dubbel zo belangrijk.

Op deze website vind je tips en tricks over op vakantie gaan met diabetes type 1 en over (langere) reizen met diabetes type 1. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me dan weten via het contactformulier. Ik kijk er naar uit om zo veel mogelijk mensen op weg te helpen met die eerste stap op weg naar een mooie vakantie of prachtige reis: laat diabetes type 1 je niet tegenhouden!